Crème-brûléetaart met bessen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bessen, laat ze goed uitlekken.
-
2
Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Klop de boter luchtig op, samen met de suiker, de vanillezaadjes en de eieren. Voeg de room toe en meng kort.
-
3
Leg het bladerdeeg in een ingevette rechthoekige bakvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Beleg met bakpapier en bakbonen. Bak het deeg 15 minuten blind en laat kort afkoelen.
-
4
Beleg de bodem met bessen en overgiet met het roommengsel, bak opnieuw 35 à 45 minuten. Laat de taart afkoelen.
-
5
Kort voor het serveren bestrooi je de taart met een fijn laagje rietsuiker dat je krokant en goudbruin kleurt met een crème-brûléebrandertje of zet de taart kort onder een hete grill.