Recept

Risotto met venkel en kokkels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Stoof de helft aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de rijst aan toe en roer tot alle korrels met een laagje olie bedekt zijn. Blus met de witte wijn en roer met een houten lepel tot de korrels al het vocht opgenomen hebben.

  2. 2

    Warm de gevogeltebouillon op en schenk ’m pollepel per pollepel bij de risotto tot de rijst beetgaar is. Roer telkens tot al het vocht is opgenomen voor je de volgende pollepel bouillon toevoegt. Na zo’n 20 minuten is de risotto klaar.

  3. 3

    Snij de venkel in repen en stoof met de rest van de sjalot in wat boter, voeg na een paar minuten de kokkels toe en roerbak tot ze opengaan. Blus met pastis. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep de parmezaan en een klontje boter door de risotto. Werk af met de schelpjes, de venkel en een takje dragon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met venkel en kokkels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!