Recept

Mosselen met venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke tapa à la Sandra Bekkari!

Ook lekker met andere seizoensschelpjes zoals kokkels of vongole. Prik ze lekker weg met een klein vorkje of een prikker.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Maak de venkel schoon en snij de knol in blokjes. Hou het venkelloof bij.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, de knoflook en de venkel 5 minuten op een zacht vuur. Kruid ze met de chilivlokken, het gerookt paprikapoeder en zout.

  3. 3

    Verhoog het vuur, voeg de mosseltjes toe en schud die goed op. Dek de pot af en laat de mosseltjes op een hoog vuur openen. Schud ze af en toe op. Werk ze af met het venkelgroen en een partje citroen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!