Pompoensoep met sinaasappel
bereiding
-
1
Schil de pompoen en snij hem in stukken. Pel en snipper de uien.
-
2
Fruit de uisnippers glazig in boter of olie. Strooi er het kerriepoeder bij en schep om tot het aroma vrijkomt. Doe er de pompoen en de gevogeltefond bij. Dek af en laat 20 minuten koken.
-
3
Boen de sinaasappelen goed schoon. Schil 1 sinaasappel flinterdun en snij een kwart van de schil in fijne reepjes. Blancheer ze 1 minuut in kokend water. Laat uitlekken en afkoelen. Snij 1 sinaasappel in plakjes. Pers 1 sinaasappel uit en doe het sap bij de soep.
-
4
Schil de wortelen en snij ze in lucifers. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
-
5
Klop de room lobbig, samen met de likeur.
-
6
Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout. Verwarm ze weer tot tegen de kook aan.
-
7
Verdeel de wortelstaafjes over borden of kommetjes en schep er de hete soep bij. Werk af met plakjes sinaasappel, room en sinaasappelschil.