Recept

Pompoensoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vandaag geen tomatensoep met balletjes, maar pompoensoep met balletjes. Minstens even lekker! Een beetje blond bier zorgt voor een bijzondere smaak. Je kunt dit natuurlijk vervangen door extra bouillon indien gewenst.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Fruit ze glazig in wat olie. Vermeng ze met het kipgehakt, het paneermeel en het ei. Kruid naar smaak met chilipoeder, peper en zout. Maak nootgrote balletjes.

  2. 2

    Pocheer de gehaktballetjes 5 minuten in het bier en 100 ml kippenbouillon. Giet ze af en vang het pocheervocht op.

  3. 3

    Pel de ui en snipper ze fijn. Schil de pompoen en snij ze in stukken. Spoel de selder en snij ’m in boogjes. Stoof de groenten aan in boter of olie. Doe er de rest van de bouillon en het kookvocht van de balletjes bij. Laat 15 minuten koken.

  4. 4

    Pureer de soep met de staafmixer. Doe er dan de balletjes bij. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.

  5. 5

    Werk af met gehakte peterselie en serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!