Krans van rozijnenbroodjes met suikerlaagje
bereiding
-
1
Verwarm de melk met de boter en de suiker. Meng de bloem met de gist en de rozijnen, maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Schenk er de warme melk bij en meng van binnen naar buiten toe. Voeg 8 el lauwe water toe en kneed stevig tot een elastisch deeg (± 10 minuten). Vorm een bal, dek af en laat 40 minuten op een warme plaats rijzen.
-
2
Maak het suikermengsel. Smelt boter, roer er suiker door en laat oplossen. Beboter de vorm en bestuif met bloem.
-
3
Verdeel het deeg in porties en vorm er balletjes van (Ø 6 cm). Wentel ze door het suikermengsel en schik ze in de vorm. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen (leg de vorm dus niet te vol).
-
4
Verwarm de oven voor op 210°C. Bak de krans 10 minuten op 210°C, verlaag dan de temperatuur tot 180°C en laat nog 20 tot 25 minuten bakken. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.