Oosterse vinken
bereiding
-
1
Maak de lente-uitjes schoon maar snij het groen niet weg. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water. Laat schrikken in koud water en laat uitlekken.
-
2
Maak de boontjes schoon. Blancheer ze 3 minuten in water met het bonenkruid. Laat schrikken in koud water en uitlekken.
-
3
Leg de varkenslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat. Leg op elk lapje een lente-uitje. Rol zo stevig mogelijk op en zet vast met een houten prikker.
-
4
Vermeng de honing met de soja- en de oestersaus. Bak de vleesrolletjes in olijfolie kort op een hevig vuur. Giet het sausje erbij en laat nog een paar minuten garen.
-
5
Bak de prinsessenboontjes op in de olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Verdeel het vlees en de boontjes over de borden. Lepel de warme saus erbij.