Recept

Tongrolletjes in preisaus met pompoenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de pompoenblokjes beetgaar in de bouillon met de room en een snuf zout. Doe samen met het pepertje wat kookvocht en zout in een blender en mix glad. Houd warm.

  2. 2

    Kook de graten en koppen van de vis 10 minuten in een halve liter gezouten water met wat limoensap. Zeef en breng opnieuw aan de kook. Rol de tongfilets op en zet vast met tandenstokers. Pocheer ze 3 minuten in het kokende water. Schep ze eruit en bewaar het kookvocht.

  3. 3

    Verwarm de olie en fruit de sjalot en look. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee. Meng het bouillonblokje en een scheutje limoensap door een halve kop warme visbouillon. Giet samen met de room bij de prei. Voeg peterselie toe en kruid met peper en curry. Laat de saus inkoken tot ze dikker wordt. Zet het vuur af en leg er de tongrolletjes in. Schep 2 el puree op elk bord, leg er telkens 3 rolletjes op en werk af met de garnalen en dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tongrolletjes in preisaus met pompoenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!