Gevulde knolselder
bereiding
-
1
Halveer de knollen. Schil ze en haal er met een parisiennelepeltje het vruchtvlees uit tot op 1,5 cm van de rand (of snij er met een scherp mesje voorzichtig zoveel mogelijk vruchtvlees uit en snij dat in blokjes).
Zet de knollen naast elkaar in een ovenschaal, zodat ze mooi rechtop blijven staan.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Blancheer de bolletjes of blokjes knolselder met de doperwtjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken en goed uitlekken.
-
3
Meng met de ham en de peterselie. Vul er de gehalveerde knollen mee.
-
4
Schenk groentebouillon in de schaal tot de knollen voor 3/4 in de vloeistof staan. Dek af met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in de oven.
-
5
Bestrooi met de gemalen parmezaan en laat enkele minuten bijkleuren onder de hete grill.
Lekker met aardappelpuree (tegelijk in de oven gegratineerd).
Voorbereiding