Gevulde kip met knolselderpuree
bereiding
-
1
Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken zodat al het vocht zeker verdampt is. Mix met de room, een snuifje nootmuskaat, peper en zout tot een smeuïge puree.
-
2
Hak de amandelen en walnoten grof. Spoel de verse kruiden en hak ook grof. Meng de noten met de kruiden en mosterd tot een smeuïg geheel. Voeg optioneel nog wat olijfolie toe en kruid met peper en zout. Maak met een scherp mes een inkeping in de kipfilets in de lengte (snij niet helemaal door) en vul deze met de kruiden. Plooi dicht en maak vast met een prikkertje. Verhit olijfolie in een pan en bak de gevulde kip aan beide kanten gaar.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de sjalot. Voeg de graanmosterd en sojaroom toe en laat op een zacht vuur indikken. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
-
4
Serveer de gevulde kip met de knolselderpuree en mosterdjus.