Recept

Tomatenroomsoep met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieker van oma, en nog altijd even lekker.

bereiding
  1. 1

    Fruit de ui glazig in boter.

  2. 2

    Voeg de prei, de wortels en de selder toe. Bak 5 minuten en voeg dan de tomaten en de kippenbouillon toe.

  3. 3

    Breng op smaak met tijm en laurier, peper en zout. Laat 30 minuten pruttelen. Verwijder dan tijm en laurier en mix de soep glad.

  4. 4

    Voeg de room toe en haal van het vuur.

  5. 5

    Rol balletjes van het gehakt en kook ze 10 minuten apart in goed gezouten water. Giet af en voeg de balletjes toe aan de soep. Werk af met peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatenroomsoep met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!