Pasta carbonara met artisjok
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten, en snipper in fijne ringen. Bak de spekblokjes en laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Vul een schaal met koud water en het sap van 1 citroen. Verwijder de top, stengel en buitenste harde bladeren van de artisjokken. Wrijf de gesneden vlakken in met citroen, halveer de artisjok en lepel het hooi eruit. Snij het overgebleven hart en vruchtvlees in dunne plakken en leg in het citroenwater.
-
3
Verhit de olijfolie in een pan en stoof de knoflook en het pepertje zacht. Voeg de bouillon, wijn en artisjokken toe en laat 20 minuten garen. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg de pasta samen met de gebakken spekblokjes toe aan de gestoofde artisjokken.
-
5
Roer de eieren los met de parmezaan en schenk over de pasta. Schep goed om tot de eieren gestold zijn. Breng op smaak met peper, zout, vers basilicum en extra parmezaan.