Kip met rode curry en rijstsalade
bereiding
-
1
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Schil de wortelen, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Maak het pepertje schoon en snipper fijn. Spoel de lente-uien en snipper ze in ringen.
-
2
Rooster de pinda’s in een pan zonder vetstof en hak grof.
-
3
Blancheer, in aparte potten, de peultjes en wortelen beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Snij de peultjes fijn.
-
4
Meng in een kom de olijfolie met de vissaus, suiker en chilipeper. Voeg er de rijst, wortelen, peultjes en lente-ui aan toe en roer goed om.
-
5
Bestrijk de kip met de currypasta. Gril ze gaar op de barbecue of in de grillpan.
-
6
Snij het vlees in plakjes en serveer met de rijst en groenten. Werk af met de gehakte pinda’s.