Recept

Thaise mosselen met rode curry

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor wie houdt van lekker pittig.

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen en maak ze schoon.

  2. 2

    Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp of snipper de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Kneus het citroengras. Snij het chilipepertje, zonder zaadjes, in flinterdunne ringen.

  3. 3

    Verhit wat olie in een grote mosselpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember en het citroengras toe en roerbak een minuutje mee.

  4. 4

    Roer de currypasta door de groenten en roerbak een minuut. Voeg de kokosmelk, vissaus en rietsuiker toe. Laat 5 tot 10 min. sudderen, tot de saus begint in te dikken.

  5. 5

    Voeg de mosselen toe, dek af en kook ze tot de schelpen opengaan. Schep af en toe om. Verwijder het citroengras. Roer van het vuur de koriander, lente-uitjes en chilipeper door de mosselen. Knijp er een halve limoen over uit. Snij de rest van de limoen in partjes en geef ze bij de mosselen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise mosselen met rode curry

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!