Thaise mosselen met rode curry
bereiding
-
1
Spoel de mosselen en maak ze schoon.
-
2
Maak de groenten schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Rasp of snipper de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Kneus het citroengras. Snij het chilipepertje, zonder zaadjes, in flinterdunne ringen.
-
3
Verhit wat olie in een grote mosselpan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook, de gember en het citroengras toe en roerbak een minuutje mee.
-
4
Roer de currypasta door de groenten en roerbak een minuut. Voeg de kokosmelk, vissaus en rietsuiker toe. Laat 5 tot 10 min. sudderen, tot de saus begint in te dikken.
-
5
Voeg de mosselen toe, dek af en kook ze tot de schelpen opengaan. Schep af en toe om. Verwijder het citroengras. Roer van het vuur de koriander, lente-uitjes en chilipeper door de mosselen. Knijp er een halve limoen over uit. Snij de rest van de limoen in partjes en geef ze bij de mosselen.