Recept

Sint-jakobsvruchten met hazelnoot, courgette en een balsamicosausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het sausje is subliem, net als de combinatie van noten en coquilles. En een simpele courgette wordt omgetoverd in zwierige sliertjes.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snipper hem fijn. Hak de hazelnoten grof. Snijd de courgette met een mandoline in lange, dunne sliertjes.

  2. 2

    Meng de balsamicocrème met de zure room en kruid het sausje met peper en zout.

  3. 3

    Fruit de sjalot in een klontje boter, 2 el olijfolie en 1 el hazelnotenolie tot hij begint te kleuren. Voeg er de courgettesliertjes en drie vierde van de gehakte hazelnoten aan toe en roerbak tot de courgette beetgaar is.

  4. 4

    Bak in een andere pan de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten in een klontje boter. Ze mogen binnenin nog glazig zijn. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de sint-jakobsvruchten met de courgettesliertjes. Werk af met de balsamicosaus en de resterende nootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met hazelnoot, courgette en een balsamicosausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!