Recept

Gemengde salade met appelkappertjes en gegrilde tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gewone kappertjes zijn de ongeopende bloemknoppen van de kappertjesplant, waarvan ongeveer 80 procent geoogst wordt. Uit de overige 20 procent komen vruchtjes, die appelkappers genoemd worden. Zowel kappers als appelkappers komen dus van dezelfde plant.

bereiding
  1. 1

    Maak de ansjovisdressing. Verwarm de ansjovisjes met de knoflook op een zacht vuurtje tot de ansjovis ‘smelt’.

  2. 2

    Voeg de olijfolie en de rodewijnazijn toe, roer goed en breng op smaak met zwarte peper.

  3. 3

    Maak de boontjes schoon. Kook ze zonder deksel beetgaar in lichtgezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Laat ze daarna goed uitlekken. Snijd de beetgaar gekookte aardappelen in partjes of dikke plakjes.

  4. 4

    Verdeel de boontjes, de partjes tomaat, de partjes aardappel, de gemengde sla en de kappers over 4 borden. Besprenkel ze met wat dressing. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Bestrijk de tonijnfilets met olijfolie en gril ze kort aan beide kanten in een hete grillpan. De tonijn moet binnenin nog rood zijn.

  6. 6

    Kruid de tonijnfilets met peper en zout. Leg ze bij de salade op de borden. Garneer met een takje basilicum. Geef de rest van de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemengde salade met appelkappertjes en gegrilde tonijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!