Parmezaanstoemp met saltimbocca
bereiding
-
1
Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze plat met een houten hamertje. Kruid met peper en zout. Leg op elk lapje twee blaadjes salie en een halve plak ham. Steek vast met een houten prikker.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
-
3
Giet de aardappelen af en laat ze opdrogen. Pureer ze met 2 eetlepels olijfolie. Vermeng met de parmezaan en kruid naar smaak bij met peper en zout. Hou warm op een zacht vuur.
-
4
Spoel de kerstomaatjes. Bestrijk ze met olijfolie en leg ze onder de ovengrill tot ze openbarsten.
-
5
Bak de kalfslapjes met de hamkant naar boven 5 minuten in hete boter. Keer ze om en laat nog 1 minuutje bakken.
-
6
Hou de saltimbocca warm onder aluminiumfolie. Blus de braadpan met de kalfsfond. Doe er de sjalotsnippers en de rozemarijn bij. Laat 1 minuut inkoken. Doe er de room bij. Laat inkoken tot sausdikte. Kruid naar smaak bij.
-
7
Verdeel de puree over de borden. Leg er de saltimbocca en de tomaatjes bij. Werk af met wat saus en wat parmezaan.