Runderstoofpotje met wortelen en krieltjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui. Smelt wat boter in een grote gietijzeren stoofpot. Bak er het vlees, in porties, goudbruin in. Haal uit de pan. Doe eventueel wat extra vetstof in dezelfde pan en stoof er de ui in glazig. Voeg de azijn en mosterd toe.
-
2
Leg het vlees er weer bij en voeg de bouillon, laurier en tijm toe. Roer om, zet het deksel op de stoofpot en gaar 1,5 uur in de oven tot het vlees zacht is.
-
3
Schil intussen de wortelen, laat er een stukje van het loof aan. Spoel de krieltjes. Voeg de worteltjes en de aardappelen toe aan het vlees. Laat nog 45 minuten verder garen, tot ook de groenten gaar zijn.
-
4
Kruid het stoofpotje met peper en zout, strooi er gehakte peterselie over en serveer.