Runderstoofpotje met lentegroenten
bereiding
-
1
Doe het vlees in een kookpan, samen met de laurier, allspice, peperbolletjes en zout. Overgiet met 1,5l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes garen. Schep geregeld het schuim af.
-
2
Spoel de krielaardappeltjes maar schil ze niet. Kook ze 10 minuten in lichtgezouten water.
-
3
Schraap de wortelen. Pel de sjalotten. spoel de munt en pluk de blaadjes van de steeltjes.
-
4
Haal het stoofpotje van het vuur af. Snij het vlees in blokjes. Zeef de bouillon.
-
5
Breng de bouillon weer aan de kook. Voeg er de aardappelen, bonen, wortelen en sjalotten aan toe en laat 15 minuten zachtjes garen.
-
6
Doe het vlees weer bij het stoofpotje en laat goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met munt.