Kip met appeltjes en ontbijtspek
bereiding
-
1
Smeer een dun laagje Luikse siroop op de kipfilets en kruid ze met peper. Omwikkel elke kipfilet met 2 plakjes ontbijtspek. Maak het eventueel vast met keukentouw.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt wat boter in een pan met antiaanbaklaag en bak er de kipfilets rondom in aan. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en laat nog 15 minuten verder garen in de oven op 180°C, tot de kip volledig gaar is.
-
3
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in kleine blokjes. Zet de pan waarin je de kip hebt aangebakken weer op het vuur. Voeg een beetje boter toe. Bak er de blokjes appel goudbruin in. Blus met de cider, laat even verder garen. De stukjes appel moeten zacht worden, maar nog heel blijven.
-
4
Serveer de kip met de appelblokjes.