Knolselderfrietjes met appelmoes en krokante kip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en snij de appelen in kleine stukjes.
-
2
Voeg de appelstukjes samen met 100 milliliter water, het citroensap, de suiker, de rozijnen en het kaneelstokje in een grote pan. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 30 minuten koken. Roer regelmatig om.
-
3
Verdeel de knolselderfrietjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druppel er wat olie over en kruid met het kerriepoeder. Hussel alles goed onder elkaar. Zet 25 minuten in de oven.
-
4
Kruid de kippenreepjes met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het kokosrasp. Bak de kippenreepjes goudbruin in hete olie. Serveer ze samen met de appelmoes en de frietjes. Werk af met de kiempjes en kruid met peper en zout.