Lasagne van courgette
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de courgettes en schaaf ze met een mandoline in lange, fijne repen.
-
2
Fruit de ui- en knoflooksnippers in 2 el olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de champignons erbij en bak verder. Voeg de passata toe en kruid met cayennepeper, marjolein, peper en zout. Laat 30 min. afgedekt stoven, bestrooi na 25 min. met het gehakt basilicum.
-
3
Meng de ricotta met de mozzarella, de melk en de parmezaan. Voeg eventueel extra melk toe, tot het mengsel smeuïg is.
-
4
Bestrijk een ovenschotel met olijfolie en lepel er tomatensaus in. Leg er een laagje courgetterepen op, een laagje gehakt, en daarbovenop het kaasmengsel. Werk zo alle ingrediënten op tot de schaal gevuld is. Eindig met de rest van de mozzarella. Dek af met aluminiumfolie, bak 30 min. in de oven. Verwijder de folie en bak 15 min. tot de kaas goudgeel kleurt. Serveer goed warm.