Salade van rode biet, walnoot en rucola
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Laat even afkoelen en halveer de aardappelen.
-
2
Halveer de rode bietjes en snij ze in dunne plakjes. Spoel de rucola en schud ’m goed droog. Laat de mozzarella goed uitlekken en trek ’m in stukjes.
-
3
Hak de walnoten grof. Rooster ze kort in een pan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en zet even opzij.
-
4
Verhit de boter in een grote pan. Voeg de aardappelen en de rode bietjes toe, wentel ze door de boter. Laat lichtjes kleuren en roer geregeld. Laat afkoelen.
-
5
Klop een vinaigrette van de olie en de wijnazijn, kruid met peper en zout.
-
6
Meng de aardappelen en de rode bietjes met de rucola, de mozzarella, de nootjes en de vinaigrette. Verdeel de salade over de borden en serveer.