Recept

Herfstig julienneslaatje met rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met geroosterd zuurdesembrood.

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel en snij hem met de schil in luciferdikke reepjes. Doe dit ook met de rode bieten. Snij de nerf uit het boerenkoolblad en snij het blad in repen. Snij de lente-uitjes in schuine ringen, met het meeste groen nog aan.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de mosterd en de parmezaan door de zure room, voeg de azijn en de olie toe en breng hem op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Doe de rodekool, de knolselder, de appel, de wortel, de boerenkool en de lente-ui in een saladekom. Meng er de dressing onder en laat de salade 10 minuten rusten. Rooster intussen de pompoenpitten en de walnoten kort krokant in een pannetje.

  4. 4

    Verdeel de reepjes rode biet over de salade. Bestrooi de salade met de munt, de peterselie, de pompoenpitten en de walnoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Herfstig julienneslaatje met rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!