Oosterse kip
bereiding
-
1
Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
2
Halveer 1 ui en snij de helften in plakjes. Halveer het pepertje in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij in reepjes. Meng de komkommer, ui en chilipeper met de azijn.
-
3
Snij de resterende uien in dunne plakjes. Snij de kipfilet in stukken. Verhit wat boter in een pan en bak het vlees gedurende 5 minuten, op hoog vuur met de ui en het korianderpoeder.
-
4
Voeg er de sambal en ketjap aan toe, en pers de knoflook boven de pan. Roerbak op middelhoog vuur nog 8 minuten verder. De saus moet een beetje indikken, maar zet het vuur laag als ze te dik begint te worden.
-
5
Werk de kip af met partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.