Recept

Oosterse kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Halveer 1 ui en snij de helften in plakjes. Halveer het pepertje in de lengte en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij in reepjes. Meng de komkommer, ui en chilipeper met de azijn.

  3. 3

    Snij de resterende uien in dunne plakjes. Snij de kipfilet in stukken. Verhit wat boter in een pan en bak het vlees gedurende 5 minuten, op hoog vuur met de ui en het korianderpoeder.

  4. 4

    Voeg er de sambal en ketjap aan toe, en pers de knoflook boven de pan. Roerbak op middelhoog vuur nog 8 minuten verder. De saus moet een beetje indikken, maar zet het vuur laag als ze te dik begint te worden.

  5. 5

    Werk de kip af met partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!