Spruitjesstoemp met rookworst
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Spoel de spruitjes, laat uitlekken, snij ze onderaan bij en verwijder de buitenste blaadjes.
-
2
Fruit de spruitjes in de helft van de boter en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes garen. Voeg eventueel wat extra vocht toe.
-
3
Giet de aardappelen af, pureer ze en voeg de melk en de helft van de resterende boter toe. Breng op smaak met peper en zout, en roer er de spruitjes door.
-
4
Bak de spekjes krokant in een koekenpan. Schep ze eruit en zet even opzij. Doe de rest van de boter in de pan en bak de rookworsten krokant. Voeg opnieuw de spekjes toe en kruid enkel met peper. Serveer de spruitjesstoemp met de spekjes en de rookworsten.