Millefeuille met bananen en chocolade
bereiding
-
1
Doe de gezeefde bloem met een flinke snuif zout in een kom. Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Breek daarin de eieren. Giet er een flinke scheut melk bij. Roer stevig om.
-
2
Giet er in een straaltje de rest van de melk bij. Roer tot een glad beslag.
-
3
Schil de bananen. Snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet gaan verkleuren.
-
4
Verwarm in een pannetje de chocolade met de room, tot de chocolade gesmolten is. Voeg er een klontje boter aan toe. Roer glad en hou de saus warm en vloeibaar op een heel zacht vuur.
-
5
Bak in een koekenpan, in boter, grote flinterdunne flensjes.
-
6
Bestrijk elk flensje met een dun laagje chocoladesaus en leg er plakjes banaan op. Stapel ze op elkaar.
-
7
Leg op de bovenste pannenkoek enkele plakjes banaan en lepel er de rest van de warme chocoladesaus bij.
-
8
Serveer meteen.