Aardappeltaart met spek
bereiding
-
1
Vet een springvorm in met flink wat boter. Bekleed de bodem en de rand met plakjes spek, laat lichtjes overlappen en laat het spek over de rand hangen. Zet 30 minuten koel weg.
-
2
Week de rozijnen en de pruimen 10 minuten in warm water. Laat uitlekken en hak ze grof.
-
3
Smelt de boter in een pan en bak de spekblokjes 5 minuten op zacht vuur. Laat drogen op keukenpapier.
-
4
Verwarm de oven voor op 130°C. Schil en rasp de aardappelen. Laat ze eventueel uitlekken en knijp er het overtollige vocht uit.
-
5
Meng de geraspte aardappelen met de rozijnen, de pruimen, de spekblokjes en de losgeklopte eieren. Kruid met peper en zout.
-
6
Schep het aardappelmengsel in de bakvorm. Vouw er de plakjes spek over zodat de vulling volledig bedekt is. Dek af met een beboterd vel aluminiumfolie. Bak de taart 2.30 uur in een warmwaterbad in de oven. Laat 10 minuten rusten. Ontvorm de taart en serveer meteen.