Romig stoofpotje met kip en champignons
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 210°C. Snij vier rondjes uit het bladerdeeg. Schik ze op een bakplaat en bak in 8-10 minuten goudbruin in de oven. Haal uit de oven en zet opzij. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
-
2
Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Maak de boontjes en de champignons schoon. Blancheer alle groenten beetgaar in lgezouten water en laat schrikken onder ijskoud water.
-
3
Pocheer de kip gaar in gezouten water en snij in hapklare blokjes.
-
4
Pel en snipper de ui. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Roer er de bloem, tijm en laurier door. Voeg alle groenten en de kip toe en roer goed om. Laat even doorwarmen. Roer er de room en de bouillon door en kruid met zout.
-
5
Verdeel het romig stoofpotje over vier kommen. Serveer ze met de krokante deegcirkels.