Hete bliksem met appelschijfjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Fruit de ui glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid met zout en flink wat peper. Laat 5 minuten onder deksel verder garen.
-
3
Schil de appels (maar hou 1 exemplaar apart voor de appelschijfjes). Verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Stoof de appeltjes onder deksel gaar in een bodempje water met suiker naar smaak.
-
4
Vet een ovenschaal in en leg een dikke laag appelmoes. Leg hierop het gehakt en daar bovenop de puree.
-
5
Snij de ongeschilde appel in heel dunne plakjes (dit lukt het beste met een mandoline). Leg ze dakpansgewijs als afwerking op de schotel. Verdeel 25 g boter in vlokjes over de appelschijfjes. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!
Voorbereiding