Kalfsburger met rozijntjes, pancetta en gebakken appel
bereiding
-
1
Meng het gehakt met het ei, de peterselie, de rozijnen en het paneermeel en vorm er 4 burgers van. Spoel de veldsla en zwier droog. Steek met een ring rondjes uit het briochebrood.
-
2
Bak de burgers 3 minuten per kant in een beetje boter. Bak de appelschijven en uiringen, elk apart en opnieuw in een klontje boter, goudbruin. Toast de brood- rondjes. Bak de pancetta krokant.
-
3
Beleg 4 briochetoastjes met wat veldsla, een burger, een gebakken appelschijfje, een sneetje krokante pancetta en wat rode ui. Werk af met de honing-mosterd- dressing en beleg tot slot met een tweede briochetoastje.
Lekker met bietenchips
-
1
Verhit frituurolie tot 150°C. Spoel en schil 1 rode biet en schaaf deze in plakjes van 1 mm. Frituur ze in porties krokant, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout en wat paprikapoeder. Voor een pittige versie kun je ze nog wat bijkruiden met cayennepeper.