Pompoenlasagne met gehakt
bereiding
-
1
Kook de pompoenplakken in de groentebouillon net gaar en giet af, maar bewaar de bouillon.
-
2
Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook. Stoof glazig in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul, breng op smaak met de tijm, peper en zout, laurier en tomatenblokjes. Laat 15 minuten pruttelen.
-
3
Snij de champignons in plakjes, bak in olijfolie, kruid met peper en zout, blus met de witte wijn en 150 ml bouillon en laat opkoken. Voeg de room toe en kook in tot een dikke saus.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper het laatste teentje knoflook. Stoof samen met de spinazie, duw het vocht er goed uit.
-
5
Schep de gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Beleg met lasagnevellen en verdeel er een laagje van de champignonsaus over. Dek af met lasagnevellen en verdeel er de helft van de spinazie over. Verkruimel er de zachte geitenkaas over en beleg weer met ‘n laagje lasagnevellen.
-
6
Verdeel de pompoenplakjes erover, dek af met lasagnevellen en de rest van de spinazie. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak 35 minuten in de oven. Schuif de laatste minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.