Pompoenlasagne met gehakt en emmental
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Strooi er de tijmblaadjes, bruine suiker, peper en zout over. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over en zet 15 minuten in de oven, roer halverwege de tijd even om.
-
2
Pel de sjalot, snipper fijn en fruit aan in boter (50%) en olijfolie (50%). Voeg het gehakt, de knoflook, de pompoenpitten en de peterselie toe, bak rul.
-
3
Maak de kaassaus. Smelt de boter en strooi er de bloem over. Roer tot een droge massa en blus al roerende met de melk. Laat even goed inkoken en roer er van het vuur de emmentaler en de mozzarella door. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Leg in een ingevette ovenschotel een laag lasagnevellen. Lepel er het gehakt op en giet hierover de kaassaus. Bestrooi met de blokjes gegrilde pompoen. Werk af met parmezaan en de salieblaadjes.
-
5
Dek af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven, verwijder de aluminiumfolie en bak nog 15 minuten verder tot de bovenkant mooi kleurt.