Rundtong in maderasaus
bereiding
-
1
Laat de tong in 3 l gezouten water wit trekken in 3 uur. Ververs het water halverwege. Snijd de prei, de selder, de wortel en de ui grof.
-
2
Breng gezouten water aan de kook, doe er de rundtong in en laat 5 minuten koken. Giet het kookwater weg en giet er opnieuw kokend water over. Voeg de groenten en het kruidentuiltje toe en laat 2,5 uur pruttelen tegen de kook aan. Pel de tong terwijl ze nog warm is, maak de tong schoon.
-
3
Maak balletjes van het gehakt en pocheer ze in gezouten water. Snijd de champignons in plakjes. Smelt boter in een pan, voeg de bloem toe en roer om. Blus met de fond en de madera. Voeg de tomatenpuree toe en roer glad. Voeg de champignons en de gehaktballetjes toe, breng nog op smaak met peper en zout.
-
4
Snijd de tong in plakjes van 0,5 cm, serveer met de warme saus. Lekker met puree.