Winters stoofpannetje
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snij de lente-ui, mét groen, in ringen.
-
2
Kook de aardappelen net beetgaar in gezouten water.
-
3
Verhit boter in een pan en fruit sjalot, knoflook en spekblokjes.
-
4
Voeg er de gekookte aardappelblokjes aan toe en roerbak. Strooi er de lente-ui over en roerbak nog even verder. Breng op smaak met wat peper en zout.
-
5
Verhit boter in een pan en bak 2 spiegeleieren. Serveer de aardappelen in de pan met de eitjes erbovenop.
Voorbereiding
Ingrediënten voor
4 personen- aardappelen1 kg
- spekblokjes400 g
- sjalotten2
- lente-ui2 bosjes
- knoflook2 teentjes
- eieren2
- cayennepeper
- boter
- zout