Recept

Winters stoofpannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met aardappelen en spek

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Snipper de sjalotjes en de knoflook fijn. Snij de lente-ui, mét groen, in ringen.

  2. 2

    Kook de aardappelen net beetgaar in gezouten water.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en fruit sjalot, knoflook en spekblokjes.

  4. 4

    Voeg er de gekookte aardappelblokjes aan toe en roerbak. Strooi er de lente-ui over en roerbak nog even verder. Breng op smaak met wat peper en zout.

  5. 5

    Verhit boter in een pan en bak 2 spiegeleieren. Serveer de aardappelen in de pan met de eitjes erbovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ingrediënten voor

4 personen
  • aardappelen1 kg
  • spekblokjes400 g
  • sjalotten2
  • lente-ui2 bosjes
  • knoflook2 teentjes
  • eieren2
  • cayennepeper
  • boter
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!