Stoofvlees met Luikse siroop
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Smelt wat boter in een stoofpan. Stoof er de ui in glazig. Haal uit de pan.
-
2
Doe opnieuw wat boter in de stoofpan en kleur het vlees in porties aan alle kan- ten. Kruid met peper en zout en haal het vlees uit de pan. Bestrooi de laatste portie vlees met de bloem, laat even meebakken.
-
3
Doe al het vlees en de uien weer in de pan, blus met het bier. Voeg indien nodig nog wat water toe tot het vlees net onderstaat. Voeg het kruidentuiltje en de Luikse siroop toe.
-
4
Besmeer het brood met een dikke laag mosterd, leg de snede met de mosterd naar onderen op het vlees. Zet het vuur lager en laat 2 uur rustig sudderen op een laag vuurtje.
-
5
Serveer het stoofvlees met een toefje tuinkers. Lekker met frietjes natuurlijk!