Varkenshaasje met snijbonen
bereiding
-
1
Vermeng de sojasaus met de knoflook, de suiker en 1 eetlepel zonnebloemolie. Leg er het vlees bij en draai het een paar keer om. Zet koel weg.
-
2
Maak de boontjes schoon en snij ze in schuine reepjes met de mandoline. Blancheer ze 1 minuut in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
-
3
Neem het varkenshaasje uit de marinade en dep het droog. Braad het kort rondom aan in de rest van de zonnebloemolie. Lepel er de marinade bij. Laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen op een zacht vuur.
-
4
Stoof de bonen kort in olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
-
5
Snij het varkenshaasje in plakken. Verdeel het vlees en de groenten over de borden. Lepel er wat braadvocht van het vlees bij. Werk af met rozemarijn en serveer.