Rijstpudding met sinaasappel en chocoladecrumble
bereiding
-
1
Spoel de rijst en laat uitlekken. Snij het vanillestokje open en schraap het merg los. Breng de melk aan de kook. Doe er de suiker, het vanillemerg en het -stokje, het kaneelstokje, de steranijs en de saffraan bij.
-
2
Doe er de rijst bij, breng aan de kook en laat op een heel zacht vuurtje 30 tot 40 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. Roer geregeld met een houten lepel.
-
3
Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel, snij het witte gedeelte van de schil weg met een heel scherp mes en snij de partjes vruchtvlees los tussen de vliesjes.
-
4
Hak de chocolade en de hazelnoten grof en meng dat met de geraspte sinaasappelschil.
-
5
Haal de rijstpudding van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog indikken tijdens het afkoelen. Verwijder het vanillestokje, het kaneelstokje en de steranijs. Giet de pudding in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.
-
6
Werk af met de sinaasappelpartjes en de chocolade- notencrumble.