Recept

Oosterse salade met gambaspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pittige salade met daikon, uit Oost-Azië. Deze witte ‘reuzenwortel’ lijkt op rammenas, en smaakt ook een beetje zo, alleen veel zachter.

bereiding
  1. 1

    Vermeng alle ingrediënten voor de dressing

  2. 2

    Spoel de komkommer en schil ze. Spoel de paprika en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Schil de daikon en maak de lente-uitjes schoon. Snijd alles in reepjes. Spoel de sojacheuten en laat ze goed uitlekken.

  3. 3

    Week de rijstnoedels 3 minuten, van het vuur af, in kokendheet water. Giet ze af en spoel ze onder de koude kraan. Laat ze goed uitlekken.

  4. 4

    Steek op satéprikkers 3 gamba’s elk. Bestrijk ze met arachideolie. Bak ze in een hete grillpan of onder de hete grill van de oven tot ze roze en gaar zijn.

  5. 5

    Leg alle groenten met de uitgelekte noedels in een kom. Serveer met de gambaspiesjes en geef de dressing er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse salade met gambaspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!