Parelhoen met knolseldercrème
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten weken in warm water. Laat uitlekken, snij fijn, bewaar het weekvocht.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig. Voeg het eekhoorntjesbrood, het weekvocht, de tijm en de wijn toe. Laat inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.
-
3
Snij de parelhoenfilets horizontaal in, maar niet helemaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met het paddenstoelenmengsel. Vouw toe, verpak elke filet in een plakje ham. Bak de filets aan beide kanten goudbruin in olie. Zet 25 minuten in de oven.
-
4
Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook 10 min. in de melk en dezelfde hoeveelheid gezouten water. Giet af, pureer met de staafmixer. Kruid met nootmuskaat en peper uit de molen.
-
5
Serveer de puree op voorverwarmde borden met de parelhoenfilet.