Kruidig varkenshaasje met kerstomaatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel 2 teentjes knoflook. Mix ze met 2 eetlepels olijfolie, de blaadjes van 1 takje salie, 1 afgerist takje rozemarijn, de mosterd en de azijn tot een zachte pasta. Kruid met peper en zout.
-
2
Bak het varkenshaasje eerst in 2 eetlepels olijfolie, 2 à 3 minuten aan elke kant
-
3
Leg het varkenshaasje daarna in een met boter ingevette ovenschaal en bestrijk met het kruidenmengsel. Leg er de trosjes kerstomaten, het derde teentje knoflook en de rest van de kruiden bij. Bestrooi met de gedroogde tijm en besprenkel met nog wat olijfolie. Zet, afhankelijk van de dikte van het varkenshaasje, 12 à 15 minuten in de oven.
-
4
Laat het varkenshaasje 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakken. Serveer met de kerstomaatjes.