Varkenshaasje met notencrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de appels en snij ze in partjes. Rasp de gember en hak de hazelnoten.
-
2
Schroei het vlees rondom dicht in wat boter. Kruid met peper en zout. Leg het vlees dan in een ovenschaal.
-
3
Doe in de pan wat extra boter en fruit de ui glazig, samen met de gember. Voeg er de appels en tijm aan toe. Roerbak kort. Blus met de calvados. Doe de appels bij het vlees in de schaal.
-
4
Meng de gehakte noten met de panko (of het paneermeel), de olijfolie, peper en zout. Strooi deze crumble over het vlees en de appels. Zet 30 à 35 minuten in de oven.
-
5
Neem het varkenshaasje uit de schaal en laat het 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakjes en serveer het met de appels.
Voorbereiding