Parelhoenfilet met tuinbonen en rodewijnsaus
bereiding
-
1
Maak hoopjes kaas op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten onder de grill. Laat de kaaskoekjes afkoelen.
-
2
Blancheer de bonen in gezouten water. Giet af en schrik onder koud water. Zet opzij.
-
3
Kruid het vlees met zout en peper en bak in hete olijfolie langs beide kanten goudbruin. Wikkel in aluminiumfolie en zet nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Bak in dezelfde pan de sjalotten en de look, blus met de rode wijn, voeg laurier en peterselie toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de bouillon toe en laat opnieuw inkoken. Kruid met peper en zout. Zeef de saus en breng tot tegen het kookpunt. Roer er tot slot de room onder.
-
4
Schik de parelhoen op borden, schep er de bonen op, giet er wat saus over en garneer met de kaaskoekjes, waterkers en de scheutjes.