Rijstpap met sinaas-carpaccio
bereiding
-
1
Snij het vanillestokje in de lengte open. Breng de room met de melk en het vanillestokje aan de kook. Doe er de rijst bij. Roer om. Dek af en laat 20 minuten op een heel zacht vuur koken, of tot praktisch alle vloeistof opgeslorpt is.
-
2
Haal de pan van het vuur. Strooi de suiker bij de rijst. Roer goed om.
-
3
Haal het vanillestokje uit de pan. Schraap het merg eruit. Doe het vanillemerg bij de rijst. Schep nog een keer goed om.
-
4
Schep de rijstpap in kommetjes. Dek af met plasticfolie (druk het op de rijst zodat er geen lucht meer tussen zit). Laat afkoelen.
-
5
Schil de sinaasappelen dik (niet alleen de oranje schil maar ook het witte velletje eronder). Snij ze in flinterdunne plakjes.
-
6
Schik de plakjes sinaasappel dakpansgewijs op een groot bord. Zet er een kommetje koude rijstpap bij. Werk af met gehakte verse munt.