Gegrilde kalkoen met zomerstoemp
bereiding
-
1
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer ze grof, er mogen nog stukjes inzitten. Bak de spekreepjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Spoel de waterkers en hak ze fijn. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, wat kerriepoeder, peper en zout. Voeg de spekreepjes, gehakte waterkers en zure room toe.
-
3
Rasp de schil van de citroen en snij de chilipeper, zonder zaadjes, in ringetjes. Meng de geraspte citroenschil en chili met grof zeezout en wat olijfolie in de vijzel. Wrijf er de kalkoenlapjes mee in. Verhit een grillpan of barbecue en bak er de kalkoenlapjes op.
-
4
Serveer de zomerstoemp met de gegrilde kalkoen. Lekker met wat extra blaadjes frisse waterkers.