Pastinaakpuree met gehaktbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Maak het gehakt aan met de eieren en het paneermeel. Kruid, indien nodig, bij met peper en zout. Maak er een broodje van en bestrijk met olijfolie of gesmolten boter. Zet 30 minuten in de oven.
-
3
Pel de ui en snipper ze fijn. Spoel het pepertje en verwijder de zaadjes. Snij het in ringetjes en hou 4 ringetjes apart. Fruit de ui glazig in een beetje olijfolie. Doe er het pepertje, de geconcentreerde tomatenpuree, de tomaatblokjes en de bouillon bij en roer om. Voeg er 1 takje tijm en de laurier aan toe. Laat 30 minuten onafgedekt sudderen. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
-
4
Schil de pastinaken, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer met de boter en de melk. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Snij het gehaktbrood in plakken en verdeel het over de borden. Schep er de pastinaakpuree bij en werk af met tijm en een peperringetje. Lepel er wat hete saus bij en serveer.