Recept

Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje lamsvlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil 600 g aardappelen en snij in partjes. Schep om met 2 el olijfolie en kruid met grof zeezout. Verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout en schroei rondom dicht in boter of olie. Leg het in een ovenschaal met de rozemarijn, tijm en knoflookteentjes. Besprenkel met olijfolie en zet 30 tot 35 minuten in de oven. Schuif de aardappelen mee in de oven.

  3. 3

    Schil de overige aardappelen, kook ze gaar en pureer.

  4. 4

    Breng de bouillon aan de kook. Doe er de munt, het basilicum en de erwtjes bij en laat 5 minuten koken. Giet af, vang de bouillon op.

  5. 5

    Pureer de erwtjes met de gekookte aardappelen en de sesampasta (en eventueel nog wat bouillon). Breng op smaak met peper en zout. Serveer bij het vlees en de aardappelen.

  6. 6

    Neem het vlees uit de oven en snij in plakjes. Serveer met de erwtjespuree en de geroosterde aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!