Puddingtaartjes met rabarber
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Maak de vulling. Klop de eieren los met de vanillebloem en de helft van de suiker. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe de rest van de suiker in een pannetje met de melk, het vanillestokje en het merg. Breng aan de kook. Klop de kokende melk door het eiermengsel en giet dan alles weer bij de rest van de melk in de pan, terwijl je klopt. Breng weer aan de kook en haal van het vuur. Verwijder het vanillestokje.
-
3
Doe in elk deegkuipje een flinke koffielepel rabarberconfituur en strijk uit. Lepel er wat banketbakkersroom in.
-
4
Snij de rabarber in staafjes en bak ze kort op in een pan met wat boter.
-
5
Verdeel de staafjes over de taartjes. Zet 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestuif net voor het serveren met bloemsuiker en een snuifje kaneel. Lekker lauw of koud.