Maaltijdsoep met kip en rijst
bereiding
-
1
Zet een pot water op het vuur voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal hem een minuutje eerder uit het water en laat uitlekken.
-
2
Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Pel de ui en snipper fijn. Snij de selder in fijne stukjes. Zet een pan op het vuur met wat boter en stoof de ui glazig. Snij de kipfilets in kleinere blokjes van ongeveer 2 cm en voeg toe. Voeg de wortelen, prinsessenbonen, selder, de bloemkool en het kruidentuiltje toe, en laat nog even verder stoven.
-
3
Doe de gepelde tomaten met sap, 1 liter water en de bouillonblokjes erbij. Laat de maaltijdsoep op een zacht vuurtje koken tot de verschillende groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
-
4
Doe de rijst bij de maaltijdsoep, breng op smaak met peper en zout, en laat nog enkele minuten doorkoken. Snipper de bieslook fijn een bestrooi de soep ermee.