Recept

Varkenshaasje met tomatensaus en ovenaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze in kwartjes. Doe ze in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en rist er 1 takje tijm over. Kruid met peper en zout en zet 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook, fruit ze aan in wat boter en olijfolie. Voeg er de champignons aan toe en de rest van de tijmblaadjes. Blus met de rode wijn en voeg er de tomatenpassata aan toe. Kruid met peper en zout, en laat een half uur sudderen onder deksel.

  3. 3

    Beboter een ovenschaal en leg het varkenshaasje erin. Kruid met peper en zout. Leg er nog enkele vlokjes boter op en zet gedurende de laatste 20 minuten bij de aardappelen in de oven.

  4. 4

    Laat het varkenshaasje 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het daarna in plakken. Serveer met de tomatensaus en de ovengebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met tomatensaus en ovenaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!